WAT IS EFT?

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. EFT is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Deze methode is gebaseerd op NLP, cognitieve gedragstherapie en de Oosterse acupressuur.

 

Met EFT kun je op een vriendelijke, positieve, snelle en zeer effectieve manier angsten, negatieve emoties en hieraan verbonden fysieke spanningsklachten in een korte tijd kwijt raken. Het is een veilige methode zonder nare bijwerkingen.

 

Bij EFT maken we gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenste negatieve emotie gekoppeld is. Door gebruik te maken van focus en de juiste woorden maken we verbinding met de herinnering zodat we die in het hier en nu weer kunnen voelen. Vervolgens neutraliseren we deze negatieve emotie met behulp van acupressuur. We bekloppen een aantal punten op gezicht, lichaam en handen waardoor de negatieve spanning wordt geneutraliseerd.

De techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend.

 

En het mooie is je kunt dit meteen ervaren en zelf leren. 

EFT kun je bijna overal voor inzetten. 

Waar kun je EFT voor inzetten?

Eigenlijk kun je EFT voor bijna alles inzetten. Er gaat geen dag voorbij dat ik denk: "Dat zou je kunnen aanpakken met EFT.' Hierbij een overzicht van veel voorkomende klachten in mijn praktijk.

  • Neerslachtigheid

  • Negatieve gedachten en/of overtuigingen

  • Nare herinneringen

  • Onzekerheid

  • Laag zelfbeeld

  • Perfectionisme

Voor wie is EFT geschikt?

EFT is zowel voor kinderen als volwassenen een effectieve methode. Er zijn vrijwel geen bijwerkingen. Reacties die tijdens een EFT behandeling kunnen optreden zijn: gapen, tintelingen, boeren, vermoeidheid of net veel energie ervaren.

 

Voor wie is EFT niet de best passende methode?

EFT kan een positief effect hebben op zowel fysieke klachten als mentale klachten. EFT is echter geen medicijn. Raadpleeg bij ernstige klachten altijd eerst de huisarts of een specialist.

 

Wanneer er sprake is van een psychische stoornis waarbij het lastig is om je emoties te hanteren dan kan EFT een te heftige methode zijn. In een dergelijke situatie kan EFT zulke heftige reacties oproepen dat het niet prettig is voor jou als cliënt. Twijfel je of EFT geschikt is voor jou neem dan contact met mij op. Wanneer ik twijfel dan zal ik dit eerlijk aangeven en je adviseren om contact op te nemen met je arts.