Zoeken
  • Joyce Schiffers

Nooit meer angst voor de tandarts

Bijgewerkt op: 12 aug. 2019


Telkens opnieuw ben ik verrast door het snelle en effectieve resultaat van EFT. Laatst heb ik het van heel dichtbij mogen mee maken. Ik ging met mijn dochter van 9 naar de tandarts. Ze had al een paar dagen kiespijn. Na een grondige inspectie door de tandarts was de conclusie: twee gaatjes in twee melkkiezen en een van die kiezen moet getrokken worden. Oeff dat was geen goed nieuws.


Haar eerste tandartstrauma ontstond… paniek, boosheid en pijn kwamen voorbij. Met een aangeslagen meisje stapte ik in de auto terug naar huis. Haar kiespijn was over, maar daarvoor in de plaats had ik een ontroostbare dochter. Ik wist niet wat ik erger vond. Daar bovenop moesten we volgende week nog een keer terug voor het vullen van het andere gaatje.


Thuis kroop ze in een hoekje van de bank en wilde met rust gelaten worden. ’s Avonds mocht ze naast me slapen. Ze kwam niet in slaap: ‘mama, ik moet de hele tijd denken aan de tandarts en mijn kies die getrokken wordt en dan voel ik me heel boos en verdrietig’.

Met EFT hebben we de hele herinnering doorlopen. De momenten waarop ze de paniek had gevoeld, de boosheid die ze voelde richting de tandarts en de pijn die ze heeft gehad. Na een half uurtje tappen voelde ze zich heel rustig en viel als een blok in slaap. De dag erna was ze kiespijnvrij en emotievrij over haar tandartservaring.


Een week later was de dag van de grote test… we moesten terug om haar tweede gaatje te laten vullen. Na de ervaring van vorige week was zelfs de tandarts enigszins gespannen toen we binnen kwamen. Mijn dochter kroop in de tandartsstoel, liet zich geduldig uitleggen wat de tandarts allemaal ging doen, maakte grapjes, deed haar mond open en gaf geen enkele kik. Apetrots was ik op haar!


De tandarts keek me vol verbazing aan. Dit had ze nog niet eerder meegemaakt. Ik vertelde haar over EFT en hoe we hiermee de situatie van vorige week hadden aangepakt. Ze was erg onder de indruk. Regelmatig stuurt ze kinderen en volwassenen, met angst voor de tandarts, door naar het ziekenhuis om een behandeling onder narcose te laten plaatsvinden. Erg heftig voor een kleine ingreep.


Er bestaat dus ook echt een eenvoudigere manier om van je angst voor de tandarts af te komen. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met me op.
 

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven