EFT & Afvallen

Zonder dieet en beweegadvies je ideale gewicht bereiken

Met EFT kun je op een vriendelijke en zeer effectieve manier je gewenste gewicht bereiken en liefde en vertrouwen in je eigen lichaam creëren. Dit zonder dieet en beweegadvies.

Met EFT pak je de onderliggende oorzaken aan waardoor je lichaam je huidige gewicht blijft vasthouden. Zeg voorgoed vaarwel tegen emotionele eetbuien, paniek, onzekerheid en je continue gevecht met je gewicht.

Wat doet EFT?

EFT onderzoekt welke symptomen, emoties, gebeurtenissen en overtuigingen invloed hebben op jouw overgewicht. Vervolgens worden deze geneutraliseerd en omgezet naar positieve overtuigingen en emoties die ervoor zorgen dat jij met gemak je ideale lichaamsgewicht kan bereiken.

  • De symptomen van overgewicht: Waarom kun je moeilijk gewicht verliezen? Vermijd je sport? Heb je last van eetbuien?

  • De emoties die met overgewicht gepaard gaan: Wat voel je als je in de spiegel kijkt? Welke emoties ervaar je tijdens het eten? Welke gevoelens heb je tijdens eetbuien? Wat voel je als je denkt aan gewicht verliezen?

  • De gebeurtenissen in je verleden die van invloed zijn op je overgewicht: Zijn er gebeurtenissen waar je je van bewust bent die van invloed zijn op je overgewicht? En we gaan op zoek naar gebeurtenissen waarvan je je totaal niet bewust bent dat deze van invloed zijn.

  • De overtuigingen die je je hebt eigen gemaakt ten aanzien van je gewicht en het verliezen van gewicht: Wat geloof jij over je gewicht? Over je mogelijkheid om gewicht te verliezen? Over voeding? Over beweging?

Kennismaking met EFT

Leer hoe EFT werkt en hoe je dit ook zelf kan toepassen.

 

Voorbereidingen voor succes

Met behulp van EFT gaan we alle teleurstellingen, weerstand, blokkades en frustraties van eerdere afvalpogingen neutraliseren.

 

Grip krijgen op eetbuien en hunkering naar ongezonde voeding

Je leert om EFT toe te passen wanneer je voelt dat er een eetbui aankomt. Je neutraliseert de emoties die de eetbui veroorzaken waardoor je niet meer de behoefte voelt om hier aan toe te geven. Daarnaast leer je hoe je EFT kan gebruiken om in het moment je zin in voeding, waar je een zwak voor hebt, volledig kwijt te raken.

De pijn achter je gewicht

Ontdek of je overgewicht het gevolg is van iets dat dieper zit. Wat wil je gewicht je vertellen over je leven? Waar beschermd je gewicht je tegen? Is er een reden om vast te houden aan je gewicht? We brengen dit in kaart en zorgen ervoor dat de emoties die hierbij horen worden verwijderd. Hierdoor verdwijnen de blokkades die ervoor zorgen dat jij je huidige gewicht blijft vasthouden.

De overtuigingen

Wat geloof jij over je gewicht? Over je mogelijkheid om gewicht te verliezen? Over het proces van afvallen? Wat anderen over je denken?

Zonder dat we het door hebben dragen we zo veel overtuigingen met ons mee. Deze overtuigingen dragen bij aan het in stand houden van je overgewicht en belemmeren je in het houden van je eigen lichaam. Samen sporen we ze op, neutraliseren we de geloofwaardigheid en vervangen we ze voor positieve en stimulerende overtuigingen.

 

Plezier krijgen in bewegen

Waarom beweeg je niet graag? Wat heb je in het verleden meegemaakt waardoor bewegen niet je grootste hobby is? Zijn er nare herinneringen of associaties? Ervaar je weerstand? Zijn er bepaalde emoties die opspelen zodra je denkt aan sporten of bewegen? Zijn er overtuigingen die je in de weg staan?

We gaan op zoek naar de antwoorden op deze vragen en pakken ze aan met EFT. We creëren een nieuwe relatie met bewegen die ontzettend goed voelt.

De kracht van ontspanning en de invloed van stress

Je leert welke negatieve invloed stress heeft op je lichaam en je gewicht. Daarnaast leer je ook welke positieve invloed ontspanning en goed voor jezelf zorgen hierop heeft.

Hoe ga jij om met stress? Wat doe jij om te ontspannen? Zijn er overtuigingen die in de weg staan om tijd voor jezelf te nemen? Je leert om beter naar je lichaam te luisteren en hiernaar te handelen. Je ervaart hoe je EFT kan inzetten bij stress en bij eventuele blokkades die jou belemmeren om tijd voor jezelf te maken.

 

Eenmaal je gewenste gewicht bereikt? En dan….

Met het programma dat je doorlopen hebt heb je veel aangepakt uit het verleden. Heb je een ervaring, emotie of overtuiging opgelost dan komt deze ook niet meer terug.

We zijn echter mensen die nieuwe ervaringen blijven opdoen en hierbij ook bepaalde emoties ervaren die niet fijn voelen. In dit deel leer je hoe om te gaan met dit soort situaties en emoties. Je gaat hierop vertrouwen waardoor je weet dat je in de toekomst iets in handen hebt dat je altijd kan inzetten om een terugval te voorkomen.